Växtförslag och växtkompositioner

Är du osäker på vilken häck du ska plantera? Önskar du hjälp med att välja träd eller vilka växter som passar för skugga eller gassande sol? Vi hjälper gärna till med den grönskande
delen i din trädgård.

Plantering med hortensiabuske och rodgersiablad.

Rätt växt på rätt plats

Alla växter har olika egenskaper och kräver därmed olika förutsättningar för att trivas. En genomtänkt plantering blir lättskött och bara vackrare med tiden som går. Med rätt växt på rätt plats undviks dessutom onödiga utbyten av dyra växter som vissnat.

Att kunna skapa en rabatt som blommar en visst årstid, trivs i ett soligt eller skuggigt läge kräver växtkunskap. Vi hjälper dig gärna med att välja ut vilka träd, buskar och perenner som passar för just din trädgård.

Vad kan vi hjälpa till med?

Vi analyserar växtplatsen och ger förslag på växter som går hand i hand med dina preferenser. Förslagen presenteras med inspirerande bilder och en växtlista med både svenska och vetenskapliga namn. Vid behov tar vi fram en planteringsplan som visar vart vilka växter ska planteras. Allt detta blir ett komplett underlag för plantskola och trädgårdsmästare.
Vi kan även ta fram en skötselplan för hur trädgården ska skötas, månad för månad samt ett förslag på hur du kan ljussätta dina träd, buskar och rabatter.

Planteringslåda med prydnadsträdet Eukalyptusvide, alunrot, lavendel och lammöron.