Tycker du om stämningsfull belysning i trädgården?

Stämningsfull belysning

Bakom en vacker trädgård ligger ofta många timmars arbete och mycket pengar. Varför då inte investera i en ordentlig ljussättning som förlänger upplevelsen av trädgården även de mörka timmarna på dygnet? Du vill njuta av den fina trädgården så mycket som möjligt, eller hur?

En vacker ljussättning får trädgården att kännas levande året runt: upplysta växter i vinterdvala bjuder ofta på spännande siluetter i mörkret, spaljéer och andra föremål ger vackra skuggspel och höströda löv blir synliga även när det är mörkt.

Tall vars stam och krona är upplyst av spotlight i mörker.
Buskar och prydnadsgräs som är belysta med spotlights.

Vad kan vi hjälpa till med?

En välgenomtänkt ljussättning av trädgården skapar både en trivsam stämning och en känsla av ökad trygghet. Att ljussätta sin trädgård utöver husets fasadbelysning förlänger dessutom njutningen av trädgården till att omfatta årets alla månader. Belysningsplanen innehåller förslag på placering av belysning samt förslag på typ av armaturer. Planen levereras i form av en planritning, inspirationsbilder samt bilder och beskrivning på föreslagen armatur.

Jag samarbetar med LightsOn garden som är ett 12-voltssystem för utemiljöbelysning. Ett 12-voltsystem är säkrare att ha i trädgården än ett 230-voltsystem och kan dessutom hanteras av vem som helst utan specifik elbehörighet. Du kopplar en transformator i ett vanligt utomhus-vägguttag så omvandlas eluttagets 230V till trygga 12V. Sedan kan du ansluta och flytta belysningen själv. Utan transformatorn kan du inte driva belysningen. LightsOn Garden har ett stort utbud av armaturer som är anpassade för nordiskt klimat. Läs mer på Lightson.se

OBS, mitt förslag på ljussättning är ej bundet till dessa armaturer. Förslaget går att använda på ljussättning generellt.